ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΚΕΫ

       

 

Αρχείο Ειδήσεων και Πληροφοριών
à Νέα
à Δελτία Τύπου
à Δημοσιεύσεις
à Χρήσιμες Πληροφορίες
à Πρόγραμμα διοργανώσεων
à Διεθνές Χόκεϋ
 
Η οικογένεια του χόκεϋ πενθεί
16 Δεκεμβρίου 2008

Ο αδόκητος θάνατος του Προέδρου του Α.Ο.Χ. «ΥΜΗΤΤΟΣ», Δημήτρη Κάβουρα, μας συνετάραξε και μας γέμισε με θλίψη.

Παρ' όλο που σε τέτοιες στιγμές δύσκολα βρίσκει κάποιος λόγια για να εκφράσει τα συναισθήματά του, θεωρήσαμε απαραίτητη μία λιτή αναφορά στο έργο του για το Χόκεϋ ως ένδειξη εκτιμήσεως και ελάχιστη απότιση φόρου τιμής προς αυτόν.

Ανάπτυξη-Αγίων Αναργύρων01
Δημήτρης Κάβουρας ( δεύτερος από δεξιά), με την αγαπημένη του ομάδα στις 19/2/2006

Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Κάβουρα πριν μερικά χρόνια, όταν ανέλαβε την προεδρία του Υμηττού. Παρ' όλο που δεν είχε ασχοληθεί με το χόκεϋ στο παρελθόν, έδωσε όλες του τις δυνάμεις να πετύχει τον στόχο που έβαλε, να ανεβάσει την ομάδα του στο ψηλότερο σκαλί που μπορούσε. Και πολύ γρήγορα τα κατάφερε και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό και παρ' όλο που το χόκεϋ στην Ελλάδα ήταν ακόμη σε σημείο εκκινήσεως.

Επί ημερών του ο Υμηττός εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος και απετέλεσε σημείο συγκρίσεως για τις άλλες ομάδες βοηθώντας, έτσι, στην βελτίωση του επιπέδου του χόκεϋ στην Ελλάδα.

Πέραν του ελληνικού πρωταθλήματος, η ομάδα του συμμετείχε πολλές φορές, ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος, στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών Χόκεϋ με συνεχώς καλύτερες επιδόσεις, μέχρι που πέρυσι (2007) πέτυχε την πρώτη θέση στην κατηγορία της κερδίζοντας την άνοδο της χώρας μας στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Και η επιτυχία εκείνη ήταν διπλή αφού ο Δημήτρης Κάβουρας πήρε την πρωτοβουλία και την ευθύνη να αναλάβει ο Υμηττός την διοργάνωση εκείνου του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου, στο Ολυμπιακό γήπεδο Χόκεϋ των Αθηνών, την οποία και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία.

Ευχόμαστε οι προσπάθειές του να βρουν άξιους συνεχιστές όχι μόνο για την ομάδα του, τον Υμηττό, που της αξίζει να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή του αθλήματος, αλλά και για το Χόκεϋ γενικότερα.

Η κηδεία του αλησμόνητου Δημήτρη θα γίνει, όπως πληροφορηθήκαμε, την Παρασκευή 19/12/2008. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 3:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στην Νέα Κηφισιά και θα ακολουθήσει η ταφή στο Νεκροταφείο Κηφισιάς.

Στην οικογένειά του και στον Σύλλογό του, τον Α.Ο.Χ. «Υμηττός», εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία του η μνήμη.

 

 
     

 

 

 

Πνευματικά δικαιώματα © ΕΛ.Ο.Χ.